Crna Gora produžila sankcije Rusiji

Izvor: RTS, 05.Nov.2019, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora produžila sankcije Rusiji

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini saopštila je da su se Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina pridružile odluci EU da produže sankcije Rusiji i pojedincima u Ukrajini.
"Kandidati za stupanje Crna Gora i Albanija, članica Evropske ekonomske zone >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Norveška, kao i Ukrajina, pridružuju se odluci. Oni će obezbediti da nacionalne politike budu konzistentne s tom odlukom. EU je zapazila njihovu posvećenost i pozdravlja je", istakla je Federika Mogerini, objavljeno je na sajtu Saveta EU.
Rusija je pod sankcijama EU od 2014, kada je Unija optužila Kremlj da je ugrozio teritorijalnu celovitost Ukrajine, što Moskva poriče.
Oko 150 osoba iz Rusije i Ukrajine takođe je pod tim sankcijama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora produžila sankcije Rusiji

Izvor: Blic, 05.Nov.2019

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini danas je saopštila da su se Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina pridružile odluci EU da produže sankcije Rusiji i pojedinaca u Ukrajini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.