Čolaku: Srbija talac prošlosti, nema snage da ide napred

Izvor: NaDlanu.com, 09.Apr.2013, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čolaku: Srbija talac prošlosti, nema snage da ide napred

Savetnik kosovskog premijera Bekim Čolaku izjavio je da današnja odluka Vlade Srbije da ne prihvati sporazum sa Prištinom koji joj je ponuđen u Briselu, pokazuje nedostatak snage Srbije da ide napred i da Srbija ostaje talac prošlosti.

"Srbija nastavlja da ostaje talac prošlosti i ne nalazi snagu da ide napred", rekao je Čolaku za radio Slobodna Evropa. Savetnik kosovskog premijera smatra da će ovo biti privremena odluka koju je donela Srbija, pošto je istovremeno zatražila >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << od posrednika EU Ketrin Ešton da što pre započne pregovore. Čolaku je optimista da će u narednim danima Eštonova predočiti adekvatne korake kako će se stvari odvijati dalje. (Izvor: Blic)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.