Izvor: RTS, 06.Maj.2021, 18:31

Članice EU odobrile primenu nove metodologije proširenja na Srbiju i Crnu Goru

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji objavio je da su države članice Evropske unije dale zeleno svetlo za primenu revidirane metodologije proširenja na Srbiju i Crnu Goru, nakon što su je obe zemlje prihvatile.
"Cilj je proces učiniti verodostojnijim, predvidljivijim, dinamičnijim, sa snažnijim političkim upravljanjem", napisao je Oliver Varhelji na Tviteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Komitet stalnih predstavnika sastao se danas, a proširenje je bila jedna od tema na dnevnom redu.
Savet za opšte poslove, na kojem će ministri takođe biti obavešteni o procesu proširenja i stabilizacije i pridruživanja EU, zakazan je za 11. maj, objavio je portal "Juropijen Vestern Balkans" (EWB).

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varheji: Članice EU odobrile primenu nove metodologije za Srbiju i Crnu Goru

Izvor: Danas, 06.Maj.2021

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji objavio je danas da su države članice EU odobrile primenu nove, revidirane metodologije u pristupnim pregovorima sa Srbijom i Crnom Gorom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.