Čanak - problemi u EU, pre svega nesigurnost proširenja, hrane evroskepticizam u Srbiji

Izvor: Beta, 13.Jun.2019, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak - problemi u EU, pre svega nesigurnost proširenja, hrane evroskepticizam u Srbiji

Predsednik odbora za evropske integracije srpskog parlamenta Nenad Čanak je danas, u razgovoru sa delegacijom Francuske koju predvodi Žak Mer, zamenik predsednika odbora franuskog parlamenta za spoljne poslove, rekao da većina spskih poslanika podržava evroinetegraciju Srbije.  "Problemi unutar same EU i njena nesigurnost po pitanju proširenja, daje prostor evroskepticima u Srbiji za tvrdnje da je EU neuspeli projekat", navodi se u saopštenju.      Mer i Čanak su se složili da je integracija zemalja zapadnog Balkana u EU od izuzetnog značaja, jer bi se time umirili i rešili svi otovreni problemi država ovog regiona.Žak Mer je istakao da je bitno da Srbija ostane posvećena procesu evropskih integracija i sprovodjenju reformi.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žak Mer: Francuska ne podržava status zamrznutog dijaloga

Izvor: Beta, 13.Jun.2019

Šef delegacije francuskog parlamenta Žak Mer rekao je danas u razgovoru sa zamenicom predsednika Obora za spoljne poslove Skupštine Srbije Dubravkom Filipovski da Francuska ne podržava status zamrznutog dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Skupštine Srbije.Mer je pozdravio inicijativu...

Nastavak na Beta...

PREDSEDNIK SRBIJE SA FRANCUSKIM POSLANICIMA - Vučić: Poseta predsednika Makrona potvrda dobrih bilateralnih odnosa (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 14.Jun.2019, 13:05

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poslanike Narodne skupštine Republike Francuske iz redova „Republika u pokretu“ Žaka Mara i Lilianu Tangi, potpredsednika i članicu skupštinskog Odbora za spoljne poslove.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.