Čak se i jake zapadne ekonomije pretvaraju u kolonije — Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2023, 12:05

Čak se i jake zapadne ekonomije pretvaraju u kolonije — Zaharova

Čak su i ekonomski jake i razvijene zapadne zemlje pretvorile u kolonije, izjavila je u ponedeljak portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Zapadne zemlje, čak i jake i razvijene ekonomije, postale su kolonije“, istakla je Zaharova, obraćajući se na rusko-afričkom ženskom forumu. „Najzanimljivije je to što su države Evropske unije i zemlje NATO-a već postale neokolonije. One su ekonomski jake, imaju dugu istoriju demokratskog razvoja, a mnoge su u prošlosti rodile demokratske slobode. Međutim, danas nisu samo zavisne, već su potpuno podređene volji svoje metropole – odnosno svetske, anglosaksonske politike i moralne ekonomije. Međutim, svet nije voljan da ide starim putem, da se vrati na isti stari put i ponovi iste greške“, dodala je ona. „Mi se ne borimo samo za sebe, mi se borimo za budućnost sveta, odlučujući da li će to biti slobodan svet ili ćemo se vratiti u kolonijalnu prošlost“, izjavila je Zaharova. Ipak, Zaharova je istakla da Rusija i Afrika nisu spremne da žrtvuju slobodu radi materijalne koristi kao što su to učinile neke zapadne zemlje. "Iako cenimo materijalno blagostanje, postoje važnije stvari. Dobrobit se okreće protiv ljudi kada nema unutrašnje slobode, slobodne volje i razumevanja šta je dobro, a šta loše", naglasila je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.