ČLANICE OKREĆU LEĐA EU?! Još dve zemlje podržale Nemačku i poručile Rusima: Verujemo u međuljudske odnose

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2022, 18:46

ČLANICE OKREĆU LEĐA EU?! Još dve zemlje podržale Nemačku i poručile Rusima: "Verujemo u međuljudske odnose"

Kipar i Grčka podržale su Nemačku u protivljenju zabrani izdavanja viza za ruske turiste širom EU, saopštio je u petak "Politiko" pozivajući se na zvaničnike dve zemlje.

- To bi bila pogrešna odluka - rekao je Kornelios Korneliju, generalni sekretar kiparskog ministarstva spoljnih poslova za "Politiko".

- Verujemo u međuljudske odnose, pa čak i turskim državljanima kiparske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasti daju vize, tako da ne smatramo da ta mera ima bilo kakvu vrednost za Ruse - dodao je on.

Medij se poziva i nzvaničnike grčke vlade da njihova zemlja "takođe ne razmišlja o promeni statusa ruskih viza".

 Podsećamo da su Češka, Litvanija, Estonija, Letonija i Poljska prestale da izdaju određene vize za Ruse. To već utiče na ukupna putovanja u Evropsku uniju, pošto je EU zaustavila direktne vazdušne veze sa Rusijom. (Prema pravilima EU o šengenskim vizama, putnici moraju da podnesu zahtev za vizu iz zemlje koja će biti prva tačka ulaska u EU.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.