Izvor: Blic, 05.Jul.2023, 17:01

"ČLANICE EU POLAKO GUBE STRPLJENJE" Prištini stižu mere EU, a Beogradu četiri zahteva: Jedan je nov, a drugi može biti SPORAN

Posle višemesečnih tenzija i eskalacije situacije na severu Kosova, Briselu je konačno postalo jasno da mora da zauzme oštriji stav prvenstveno prema Prištini koja je jednostranim potezima izazvala gotovo predratno stanje u četiri srpske opštine. Evropski zvaničnici su sa višenedeljnih apela i poziva prešli na dela, pa su Prištini, koju su označili kao glavnog krivca za "kosovski haos", isporučili listu zahteva i mogućih sankcija ukoliko se prištinska vlada ne bude ponašala konstruktivno. Međutim, ni Beograd nije pošteđen, pa su zahtevi upućeni i na tu adresu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.