ČEŠKI DESNIČAR PROTIV MIGRANATA: Podići zid, angažovati vojsku i izaći iz EU!

Izvor: Kurir, 24.Jun.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEŠKI DESNIČAR PROTIV MIGRANATA: Podići zid, angažovati vojsku i izaći iz EU!

Predsednik češke stranke Narodna demokratija Adam Bartoš smatra da Češka treba da podigne zid na granici zbog zaštite od ilegalnih migranta i upozorava da će njihova navala uništiti EU

"Obaveza češke vlade jeste da zaštiti sopstvene građane. Treba zatvoriti granice, rasporediti trupe i, ako zatreba, pokrenuti pitanje izlaska iz EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jer je Unija kriva za lošu situaciju sa migrantima" - smatra Bartoš.

On navodi da masovni "dotok" migranata onemogućava primenu Šengenskog ugovora, pa priča o zajedničkom prostoru slobode i bezbednosti gubi svaki smisao.

Postoji mišljenje da EU treba da vrati migrante nazad i da potopi njihove čamce, a Bartoš to podržava.

"Smatram da to nisu nikakve porodice, majke i starci. U Evropu stižu potencijalni borci. Na slikama se uglavnom vide mladi ljudi" - tvrdi češki političar.

Bartoš smatra da odgovornost za talas migranata snose, prije svega, SAD i NATO.

"Izazvali su haos. Rezultat može da bude građanski rat u Evropi zbog neslaganja među državama EU, koje, kako se ispostavilo, nisu u stanju da spriječe priliv migranata", zaključuje on.

Češka je istupila protiv prijedloga EU da budu uvedene kvote u vezi prijema ilegalnih migranata. Češki političari su skoro jedinstveno odbacili takavu mogućnost - navode portali.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.