Bugarski premijer zabrinut zbog odnosa EU i Turske

Izvor: RTS, 12.Avg.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski premijer zabrinut zbog odnosa EU i Turske

Zbog opasnosti da njegova zemlja bude preplavljena migrantima ukoliko dogovor sa Ankarom ne uspe, bugarski premijer Bojko Borisov pozvao je Evropsku uniju da održi dobre odnose sa Turskom.
Borisov je za bugarsku TV Nova rekao da je važno da se sačuvaju odnosi sa Turskom kako bi izbegli priliv migranata, i da je to pitanje od vitalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << značaja.

Dodao je da veruje da su njegove evropske kolege "svesne rizika da Bugarska i Grčka mogu biti suočene sa ogromnim problemima", prenosi AFP.
Odnosi Turske i EU su se pogoršali od 15. jula, kada je izveden neuspeli pokušaj državnog udara na predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Turska je odbacila kritike EU da čistke koje su usledile nisu u skladu sa normama koje Ankara mora da ispuni kako bi joj bilo odobreno uvođenje bezviznog režima i skraćen proces pristupanja Evropskoj uniji.
"Ako dogovor EU i Turske propadne, svi migranti će ostati u Bugarskoj i Grčkoj, jer su sve ostale zemlje zapadne Evrope zatvorile svoje granice. Bugarska će biti preplavljena", rekao je Borisov.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska poziva EU na oprez zbog migranata iz Turske

Izvor: Blic, 12.Avg.2016

Bugarski premijer Bojko Borisov pozvao je danas Evropsku uniju (EU) na opreznost u svojoj politici prema Tuskoj zbog eventualnog "ogromnog problema" s kojim mogu da se suoče Bugarska i Grčka s talasom izbeglica...- Važno je da se brinemo o našem odnosu s Turskom da ne bi došlo do talasa izbeglica....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.