Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska poziva EU na oprez zbog migranata iz Turske

Bugarski premijer Bojko Borisov pozvao je danas Evropsku uniju (EU) na opreznost u svojoj politici prema Tuskoj zbog eventualnog "ogromnog problema" s kojim mogu da se suoče Bugarska i Grčka s talasom izbeglica.

- Važno je da se brinemo o našem odnosu s Turskom da ne bi došlo do talasa izbeglica. To je od vitalnog značaja - rekao je Borisov u intervjuu za televiziju Nova.

Borisov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je rekao da se nada da su evropske kolege svesne da Bugarskoj i Grčkoj preti suočavanje s ogromnim problemom ako se obustavi primena dogovora između EU i Turske o rešavanju migranstke krize.

Pročitajte još:

Turska vlada i Evropska komisija pomenule su mogućnost da sporazum o izbeglicama, sklopljen u martu, bude doveden u pitanje u svetlu tenzija posle neuspelog puča 15. jula u Turskoj.

Vlasti u Sofiji i Atini strahuju da bi one preuzele teret dolaska izbeglica u slučaju prekida dogovora, ako bi Turska dozvolila da izbeglice u njenoj zemlji slobodno pređu granicu prema Grčkoj i Bugarskoj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.