Bugarska će pomoći Srbiji u pristupanju EU

Izvor: S media, 04.Maj.2010, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska će pomoći Srbiji u pristupanju EU

Bugarski ministar inostranih poslova Nikolaj Mladenov izjavio je u Vašingotnu da njegova zemlja tesno saradjuje sa Srbijom i da će joj pomoći u pristupanju Evropskoj uniji, preneli su danas bugarski mediji.

Mladenov je u govoru u vašingtonskom Centru za strateška i medjunarodna istraživanja naglasio da je jedan od glavnih zadatka Sofije pružanje pomoći zemljama koje još uvek nisu ušle u NATO i EU da pristupe tim organizacijama.

Šef bugarske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << diplomatije nalazi se u sedmodenvnoj poseti SAD, gde se saastao sa kongresmenima i savetnicima u kabinetu predsednika Baraka Obame.

Mladenov je razgovarao sa zamenikom američkog državnog sekretara Džejmsom Stajnbergom, a sastao se i sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom.

Nakon američke, Mladenov otpočinje mini balkansku turneju, u okviru koje će 7. maja posetiti Beograd, gde će se sastati sa srpskim državnim vrhom, saopšteno je u Sofiji. Kako je navedeno, bugarski ministar će u subotu u bugarskom konzulatu u Nišu razgovarati sa predstavnicima bugarske zajednice u Srbiji.

Srpsko-bugarski odnosi posebno su dinamizovani krajem aprila, kada je predsednica parlementa Slavica Djukić-Dejanović posetila Sofiju, na poziv šefice bugarskog Sobranja Cecke Cačeve, a nastavljeni su samo nedelju dana kasnije posetom bugarskog premijera Bojka Borisova Beogradu.

Mladenov je na mesto ministra inostranih poslova došao sa pozicije ministra odbrane, nakon što je Rumjana Želeva podnela ostavku, posle neuspelog pokušaja da bude izabrana za evropskog komesara.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Mladenov: Podrška Srbiji za EU

Izvor: B92, 04.Maj.2010

Sofija -- Bugarski ministar inostranih poslova Nikolaj Mladenov izjavio je u Vašingotnu da njegova zemlja tesno sarađuje sa Srbijom i da će joj pomoći u pristupanju EU... Mladenov je u govoru u vašingtonskom Centru za strateška i međunarodna istraživanja naglasio da je jedan od glavnih zadatka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.