Brnabić: Zapamtite ovaj dan kada je poslednji evropski geto legalizovan i legitimizovan

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 13:34

Brnabić: "Zapamtite ovaj dan kada je poslednji evropski geto legalizovan i legitimizovan"

Premijerka Ana Brnabić poslala je jaku poruku na svom Tviter nalogu povodom današnjih izbora na Kosovu i Metohiji.

Brnabić je tim povodom tagovala u Evropsku uniju, ambasadora SAD u Prištini i misiju OEBS-a u Prištini.

"Zapamtite ovaj dan. Ovo je dan kada je poslednji evropski geto legalizovan i legitimizovan. Ove fotografije zaista oslikavaju 'vladavinu prava' i pravo značenje 'demokratskih izbora' na Kosovu i Metohiji koje su podržane od strane EU >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << I Kvinte", objavila je Brnabić.

"Molim OEBS da obrati pažnju i da obavezno ovo preporuči drigima kao najbolji primer: održavanje izbora u privremenim kontejnerima pod direktnim nadzorom oružanih snaga. Izbori - slobodni i fer, sa oružanim snagama i oklopnim vozilima! To je Evropa u 21 veku!", dodala je ona.

"Ovo sada postaje nova demokratska norma, uvedena i podržana od strane kreatora 'Republike Kosovo'. Na kraju ove šarade, ovakvi izbori, u ovakvim uslovima, smatraju se normalnim, od strane licemera koji štite i brane takvu 'republiku'", navela je premijerka Srbije.

"Isti oni koji su pre 10 godina dogovorili i garantovali Briselski sporazum, za koji nikada nisu ni planirali da ga primene. Osećajte se ponosnim! Slavite danas vaša dostignuća. U slavu onoga što ste stvorili!", dodala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapamtite ovaj dan, kada je poslednji evropski geto legalizovan i legitimizovan: Ana Brnabić o izborima na KiM

Izvor: 24sedam.rs, 23.Apr.2023

Premijerka je ocenila da "ovo sada postaje nova demokratska norma, uvedena i podržana od strane kreatora tzv. Kosova"

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.