Izvor: RTS, 25.Nov.2020, 19:18

Brnabić: Vlada spremna da intenzivira reforme na putu ka EU

Premijerka Ana Brnabić naglasila je u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima zemalja članica da postoji politička volja i čvrsta spremnost Vlade da intenzivira reforme na daljem putu ka članstvu u Uniji, što je najvažniji spoljnopolitički prioritet zemlje.
Ana Brnabić je obavestila ambasadore država članica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU da Srbija nastavlja rad na implementaciji reformi u oblasti vladavine prava i reformi pravosuđa, u najboljem interesu društva i građana zemlje.

Naglasila je da je efikasnost i transparentnost pravosudnog sistema osnovno polazište demokratskog društva kojem Srbija teži i beskompromisni cilj ove Vlade.
Brnabićeva je najavila da će uskoro biti usvojen Akcioni plan za Medijsku strategiju i da Vlada ostaje posvećena unapređenju dijaloga sa medijskim i novinarskim udruženjima.
Učesnici sastanka su takođe istakli značaj formiranja ministarstva koje je posvećeno društvenom dijalogu i njegov značaj za unapređenje dijaloga svih aktera u društvu.
Premijerka je naglasila da je Srbija prihvatila novu metodologiju EU, kao i da, u narednom periodu, očekuje pozitivan signal Unije i otvaranje novih poglavlja za koje je Srbija u potpunosti spremna.
Podrška EU SrbijiŠef Delegacije EU Sem Fabrici i ambasadori država članica EU pozdravljaju formiranje nove Vlade i njenu jasnu posvećenost bržem putu Srbije ka članstvu u EU, između ostalog i kroz reforme, posebno u vladavini prava. Podstakli su sprovođenje tih reformi na osnovu preporuka iz Godišnjeg izveštaja o napretku Srbije Evropske komisije.
Takođe su istakli punu solidarnost i nastavak pomoći Srbiji tokom pandemije. Tim Evropa - EU, njene države članice i finansijske institucije poput Evropske investicione banke nastaviće i dalje da podržavaju Srbiju u ovom teškom trenutku.
Fabrici je takođe pohvalio posvećenost Srbije u naporima da održi stabilnost ekonomije u teškim uslovima epidemije. Poručio je da će EU nastaviti finansijski da podržava Srbiju i region kroz Instrumente za pristupnu pomoć, kao i Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan.
Ta podrška je, kako je objasnio, posebno značajna za očuvanje privrede i privrednih aktivnosti tokom pandemije i pospešivanje dugoročnog oporavka.
Posvećenost produbljivanju regionalne ekonomske integracije, stvaranju zajedničkog regionalnog tržišta i Zelenoj agendi su takođe pozitivno ocenjeni.
Sastanku je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijerka Srbije sa ambasadorima EU o intenziviranju reformi Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić naglasila je danas u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem (Fabrizi) i ambasadorima zemalja članica EU da postoji politička volja i čvrsta spremnost Vlade Srbije da intenzivira reforme na daljem putu ka članstvu u Uniji, što je najvažniji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.