Brnabić: Nema plana B kad je reč o članstvu u EU

Izvor: B92, 26.Sep.2018, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Nema plana B kad je reč o članstvu u EU

Njujork -- Premijerka Ana Brnabić sastala se u Njujorku, u okviru zasedanja Generalne skupštine UN, sa holandskim premijerom Markom Ruteom.

Oni su razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine i članstvu u EU kao ključnom spoljnopolitičkom cilju Srbije.

Predsednica Vlade istakla je da je Srbija posvećena nastavku dijaloga, kako bi se došlo do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane.

"Članstvo u Evropskoj uniji je ključni spoljnopolitički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilj Srbije", naglasila je Brnabić u utorak i podvukla da "nemamo plan B kada je reč o članstvu u EU".

Premijerka je dodala da članstvo u Evropskoj uniji nije cilj sam za sebe, već da su za građane naše zemlje važne pre svega reforme koje sprovodimo na putu do punopravnog članstva u EU.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.