Brnabić: Na evropskom putu Srbije ne sme da bude prečice

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Na evropskom putu Srbije ne sme da bude prečice

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas Srbija ne može sama da se približi EU i sprovede reforme da su joj za to potrebni civilni sektor i privreda i da je neophodna suštinska primena evropskih vrednosti, a ne samo ispunjavanje forme.

"Naš evropski put mora da bude suština, a ne forma. U našem evropskom putu ja duboko verujem ne sme da bude prečice", rekla je Brnabić na sednica Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji u Domu Narodne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srbije.

Ona je istakla da ne želi da Srbija stane u red država članica uz koje stoji znak pitanja da li su trebale da postanu punopravne članice.

"Ja ne želim da se to Srbiji desi. Građani Srbije zaslužuju scenario u kome je Srbija, uprkos jako teškoj prošlosti i mukotrpnoj tranziciji i uprkos tome što su na našem evropskom putu postavljena politička i statusna pitanja a ne suštinske reforme, da Srbija može istinski da usvoji evropske vrednosti i životni standard", rekla je Brnabić.

Ona je kazala da je 2025. velika šansa za Srbiju, ali da će, ako samo formalno ispunjavamo uslove koji su pred Srbijom, dovesti zemlju na korak bliže EU, ali ne vrednosno i kvalitetivno.

Ona je napomenula da su na putu ka EU važna tri stuba - ekonomski za koji je navela da je Srbija u to segmentu najdalje otišla, zatim javna uprava za čiju reformu postoje dobri osnovi i treća koja je ; veoma važna - vladavina prava.

"Vladavina prava je stub u kome imamo najviše izazova i gde će nam trebati najveća podrška. Moramo da obezbedimo brži i efiksni pravosudni sistem i jednaku pravdu za sve građane Srbije", rekla je Branbić.

Ona je kazala da je sloboda govora nešto što je "neupitna civilizacijska norma" i da je vlada odgovorna da u zemlji postoji atmosfera u kojoj se iznose različita mišljenja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Potrebno suštinsko ispunjavanje evropskih vrednosti u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas Srbija ne može sama da se približi EU i sprovede reforme da su joj za to potrebni civilni sektor i privreda i da je neophodna suštinska primena evropskih vrednosti, a ne samo ispunjavanje forme..."Naš evropski put mora da bude suština, a ne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Brnabić: Snažna podrška Vlade Srbije regionalnoj saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2018, 03:59

Vlada Srbije će snažno podržati Program sertifikacije opština i gradova po meri privrede u Jugostičnoj Evropi i biće veoma aktivna da ta regionalna platforma zaživi, poručila je premijerka Ana Brnabić..."Pozivam premijere iz regiona zajedno iskoračimo i da zajedno radimo na uklanjanju prepreka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.