Britanija poručila EU: Radićemo stvari na svoj način

Izvor: B92, 24.Sep.2017, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija poručila EU: Radićemo stvari na svoj način

London -- Britanska pravila i propisi razlikovaće se od pravila i propisa Evropske unije nakon Bregzita, jer će britanska vlada "raditi stvari na svoj način".

To je izjavio glavni britanski pregovarač za Bregzit Dejvid Dejvis.

"Pocinjemo sa iste pozicije, ali ćemo napraviti razliku", rekao je Dejvis za BBC, preneo je Rojters.

"Naravno da ćemo se odvojiti, radićemo stvari na svoj način", istakao je Dejvis.

Kao članica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU, Britanija mora da ispuni pravila i propise evropskog bloka kako bi imala potpuni pristup jedinstvenom evropskom tržištu i trgovini, navodi britanska novinska agencija.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejvis: Britanija će raditi stvari na svoj način

Izvor: Večernje novosti, 24.Sep.2017

Britanska pravila i propisi razlikovaće se od pravila i propisa Evropske unije nakon Bregzita, jer će britanska vlada "raditi stvari na svoj način", izjavio je danas glavni britanski pregovarač za Bregzit Dejvid Dejvis Britanska pravila i propisi razlikovaće se od pravila...

Nastavak na Večernje novosti...

Brisel: London ima sve manje vremena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Sep.2017, 10:51

Sve je manje vremena za Veliku Britaniju da potpiše sporazum o napuštanju EU, saopšteno je iz predsjedništva Evropske unije. Estonski zamjenik ministra za poslove EU Mati Masikas, čija zemlja trenutno predsjedava Unijom, rekao je na sastanku sa ministrima vanjskih poslova i poslova EU da zaista...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.