Brisel: Završen sastanka Tači, Dačić i Ešton, uskoro saopštenje

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2013, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Završen sastanka Tači, Dačić i Ešton, uskoro saopštenje

Trojni sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija završen je večeras oko 23.00 sata u Briselu, a uskoro se očekuje obraćanje učesnika. Sedamnaesta runda dijaloga počela je odvojenim susretom Eštonove sa Dačićem, a potom i sa Tačijem. Nakon toga, nešto posle 20.30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sati počela je i radna večera. Glavna tema razgovora bila je primena briselskog sporazuma, i u okviru toga pripreme za održavanje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji 3. novembra. Prema očekivanjima, na dnevnom redu se sigurno našla i odluka prištinskih vlasti da zabrane premijeru Dačiću i drugim srpskim zvaničnicima ulazak na Kosovo tokom predizborne kampanje zbog čega je Dačić zapretio da će napustiti pregovore. Uoči odlaska u Brisel Dačić je rekao da očekuje da EU pritisne Prištinu da ukine zabranu. Funkcioner EU koji je želeo da ostane anoniman ranije danas rekao je Tanjugu da očekuje da se razgovori završe pozitivnim ishodom, a optimizam gradi na činjenici da su se i Dačić i Tači bez oklevanja odazvali pozivu Eštonove.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen sastanak Ešton - Dačić - Tači

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2013

Trojni sastanak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija završen je večeras oko 23.00 sata u Briselu. Sedamnaesta runda dijaloga počela je odvojenim susretom Eštonove sa Dačićem, a potom i sa Tačijem. Nakon toga, nešto posle...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.