Brisel Prištini: Hitno formirajte vladu

Izvor: B92, 07.Sep.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel Prištini: Hitno formirajte vladu

Evropska unija pozdravila je izbor predsednika kosovskog parlamenta.

U saopštenju se upućuje i poziv na što brže formiranje vlade koja će, kako navode, raditi na evrointegracionom putu i dijalogu Prištine sa Beogradom.

“Pozdravljamo izbor predsednika parlamenta, što je prvi korak ka uspostavljanju institucija posle izbora održanih u junu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU traži od parlamentarne većine da što brže formira novu vladu kako bi se radilo na neophodnim reformama koje bi Kosovo vodile napred na njegovom putu pristupanja EU“, poručila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Kocijančić je prethodno već pozvala kosovske političare da se “ponašaju odgovorno“ i što pre formiraju novu vladu u Prištini koja bi trebalo da se “konstruktivno angažuje u dijalogu Beograda i Prištine“.

“I ranije smo to rekli: Kosovo nema vremena za gubljenje. Nova vlada bi odmah trebalo da počne da radi na ispunjavanju reformi u oblasti vladavine prava i ekonomije, da radi na uslovima za viznu liberalizaciju, da se angažuje u regionu i konstruktivno angažuje u dijalogu između Beograda i Prištine“, zaključila je tada portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brisel pozvao Prištinu da što pre formira vladu

Izvor: Blic, 07.Sep.2017

Evropska unija pozdravila je danas izbor predsednika kosovskog parlamenta i pozvala na što brže formiranje vlade koja će, kako navode, raditi na evrointegracionom putu i dijalogu Prištine sa Beogradom...“Pozdravljamo izbor predsednika parlamenta, što je prvi korak ka uspostavljanju institucija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.