Breton: EU da uloži 500 milijardi evra u nuklearke nove generacije

Izvor: Capital.ba, 09.Jan.2022, 14:11

Breton: EU da uloži 500 milijardi evra u nuklearke nove generacije

PARIZEvropska unija moraće da uloži 500 milijardi evra u nuklearne elektrane nove generacije do 2050. godine, rekao je povjerenik Unije za unutrašnje tržište Tijeri Breton. Foto: Pixabay “Samo za postojeće nuklearne elektrane biće potrebno 50 milijardi evra ulaganja od sada do 2030. godine. A za nove generacije biće potrebno 500 milijardi!”, rekao je Breton za list Žurnal di Dimanš. On je naveo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << plan EU da se energija iz nuklearne energije i prirodnog gasa označi kao “zeleni” izvor i važan korak prema privlačenju kapitala. EU se konsultuje sa državama članicama o tom prijedlogu, uz unutrašnje nesuglasice o tome mogu li se ti izvori energije zaista kvalifikovati kao održive opcije. Tanjug Чланак Breton: EU da uloži 500 milijardi evra u nuklearke nove generacije се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Termoelektrane, obnovljivi izvori ili nuklearke – kako obezbediti dovoljno energenata

Izvor: RTS, 09.Jan.2022

Energetska kriza naterala je i Evropsku uniju da pravi nove planove kako bi obezbedila više energije. Već ovog meseca zemlje članice odlučivaće da neke, gasne i nuklearne projekte ipak, vrate na listu "zelenih i klimatski prihvatljivih" investicija. Iako se tome protive Nemačka i Češka,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.