Borrell upozorio da se Evropa suočava s ozbiljnom sigurnosnom prijetnjom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Feb.2022, 21:02

Borrell upozorio da se Evropa suočava s ozbiljnom sigurnosnom prijetnjom

Evropa se suočava s najozbiljnijom sigurnosnom prijetnjom nakon Hladnog rata, izjavio je Josep Borrell, visoki predstavnik Evropske unije (EU) za vanjsku politiku i sigurnost, u ponedjeljak 7. februara. Obraćajući se na konferenciji za novinare u Washingtonu, zajedno sa američkim državnim sekretarom Antonyjem Blinkenom, Borrell je kazao da se nada diplomatskom rješenju s Rusijom oko ukrajinske krize, prenosi AFP. Na pitanje novinara da prokomentira američka upozorenja o mogućoj skoroj...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Predstavnik EU: Prolazimo kroz najopasnije razdoblje od kraja Hladnog rata

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2022

Evropa prolazi kroz "najopasnije razdoblje" za svoju sigurnost od kraja Hladnog rata, premda je "diplomatsko rješenje" s Rusijom još moguće, rekao je danas visoki predstavnik EU-a za spoljnu politiku Žozep Borelj u Vašingtonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.