Borisov: Nadam se da rešenju sa S.Makedonijom sledeće godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2020, 15:38

Borisov: Nadam se da rešenju sa S.Makedonijom sledeće godine

Bugarski premijer Bojko Borisov izrazio je nadu da će njegova zemlja sledece godine pronači zajednično rešenje sa Severnom Makedonijom kako bi se nastavio proces evropskih integracija Skoplja u Evropsku uniju, prenosi portal Plusinfo.

Borisov je ovo izjavio na današnjoj sednici bugarske vlade na kojoj je usvojena odluka da od svake količine vakcine protiv kovid koja stigne u Bugarsku deo bude doniran Severnoj Makedoniji.

"Ovo činimo čistog srca bez ikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zadnje namere i to činimo za naše najbliže susede. Nadam se da ćemo sledeće godine sa ministarkom spoljnih poslova Ekaterinom Zaharievom i ministrom odbrane Krasimirom Karakačanovim pronači zajedničko rešenje za integrisanje Severne Makedonije u EU, kao što smo je podržali i za ulazak u NATO", naveo je Borisov i dodao da se ništa strašno nije dogodilo, te da je pitanje političke volje obe strane da se dođe do rešenja.

Borisov je i na fejsbuku objavio da je Bugarska spremna da pomogne s vakcinama protiv virusa kovid u regionu.

On je na svom fejsbuk profilu naveo i da je sednici bugarske vlade prisustvovao makedonski ministar zdravlja Venko Filipče koji je izrazio zahvalnost Severne Makedonije za podršku u ovim teškim vremenima.

Sofija je prošle nedelje blokirala početak pristupnih pregovora Skoplja sa EU, jer, kako tvrde, makedonski vlasti ne sprovode odredbe iz međudržavnog sporazuma o prijateljstvu iz avgusta 2017. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.