Izvor: RTS, 09.Apr.2021, 14:26

Borelj uskoro očekuje Kurtija i Osmanijevu u Briselu

Portparol EU Peter Stano rekao je da nakon konstituisanja institucija u Prištini, tamošnji lideri sada mogu jasno da se usredsrede na reformski proces i dijalog sa Beogradom.
Peter Stano je za Koha ditore rekao da komesar za spoljnu politike EU Žosep Borelj uskoro očekuje sastanak sa kosovskom predsednicom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i premijerom, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, bez navođenja dodatnih detalja.
"Šef za spoljnu politiku EU uputio je čestitke novoizabranim liderima, predsednici Osmani i premijeru Kurtiju, i raduje se što skorijem sastanku sa njima. Priština sada može odlučno da se usredsredi na važna pitanja, uključujući unapređenje reformi vezane za EU ​​i dijalog koji vodi Unija", naveo je Stano.
Stano nije naveo datum novog sastanka na visokom nivou o dijalogu Beograda i Prištine, dodajući da će ga najaviti kada to bude prikladno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.