Borelj: Za sada nijedna država EU nije podnela predloge za sankcije Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2021, 13:51

Borelj: Za sada nijedna država EU nije podnela predloge za sankcije Rusiji

Nijedna država članica Evropske unije za sada nije dala predloge o mogućem uvođenju sankcija protiv Rusije zbog slučaja sa Aleksejem Navaljnim, izjavio je u šef evropske diplomatije Žozep Borelj. „Za sada nijedna država članica EU nije podnela predloge, ali rasprava će se nastaviti u Savetu ministara spoljnih poslova u martu“, rekao je Borelj posle sastanka sa šefom ruske diplomatije. Borelj je izjavio da su u razgovorima sa Lavrovom opredeljene sfere u kojima Moskva i Brisel mogu efikasno da sarađuju „bez obzira na nesuglasice po drugim pitanjima, kako na međunarodnom tako i na bilateralnom planu“.
 
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Svoj život gradimo na osnovu toga da je EU nepouzdan partner

Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2021

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, komentarišući moguće sankcije EU zbog situacije sa Aleksejem Navaljnim, rekao je da je to unutrašnja afera EU, ali da je za Rusiju alijansa nepouzdan partner. "Ovo tretiramo kao unutrašnju stvar Evropske unije. Navikli smo na činjenicu da EU, kao što...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.