Borelj: Vučić i Kurti da se vrate u situaciju u kojoj je moguć nastavak dijaloga u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2021, 18:43

Borelj: Vučić i Kurti da se "vrate u situaciju u kojoj je moguć nastavak dijaloga u Briselu"

Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je danas da je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. Kosova, Aljbina Kurtija pozvao da se nakon podignutih tenzija "vrate u situaciju u kojoj je moguć nastavak dijaloga u Briselu".

"Imali smo vrlo tešku situaciju na granici između Kosova i Srbije. Razgovarao sam i sa predsednikom Vučićem i premijerom Kurtijem.

Nedavni događaji i dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 13. septembra pokazuju da je dijalog kome posreduje EU jedini put napred", poručio je Borelj.

Šef diplomatije EU predsedavao je danas Savetom EU, gde je ministre spoljnih poslova zemlja članica informisao o dešavanjima na administrativnim prelazima na severu Kosova i Metohije, kao i o razgovorima koje je sa regionalnim liderima imao na samitu EU-Zapadni Balkaa na Brdu kod Kranja i na marginama Saveta bezbednosti UN u Njujorku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.