Borelj: Treba pružiti podršku Češkoj ne izazivajući rast napetosti u odnosima sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2021, 10:38

Borelj: Treba pružiti podršku Češkoj ne izazivajući rast napetosti u odnosima sa Rusijom

Države EU čvrsto podržavaju Češku, ali ne žele dalju eskalaciju odnosa sa Rusijom, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj. "Izrazili smo našu podršku Češkoj republici, ali se svi slažu da ne treba nastaviti eskalaciju", rekao je Borelj na kraju sastanka ministara spoljnih poslova EU u Briselu. Po njegovim rečima, "treba pružiti podršku Češkoj, ne izazivajući rast napetosti" u odnosima sa Rusijom. Ranije je Borelj saopštio da će o odnosima sa Rusijom biti reči i na samitu EU 25. maja.    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: SAD nastoje da suze dnevni red sastanka Putina i Bajdena po pitanju strateške stabilnosti

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2021

Sjedinjene Američke Države nastoje da suze dnevni red sastanka predsednika Vladimira Putina i američkog lidera Džoa Bajdena po pitanju strateške stabilnosti, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Ranije je Bela kuća saopštila da je Bajden predložio Putinu letnji sastanak u jednoj...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.