Borelj: Situacija na severu Kosova opasna i nestabilna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2023, 15:07

Borelj: Situacija na severu Kosova opasna i nestabilna

Šef diplomatije Evropske unije(EU)Žozep Borelj (Josep Borel) rekao je da je trenutna situacija na severu Kosova opasna i nestabilna. On je to izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Bratislavi. "Trenutna situacija je opasna i nestabilna. Trebamo hitnu deeskalaciju i rešenje kroz dijalog, da se vratimo našem radu na provedbi postingutog dogovora", napisao je Borelj na Tviteru, referišući se na raniji dogovor lidera Kosova i Srbije o normalizaciji...
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak i Borel razgovarali sa Kurtijem i pozvali na smirivanje tenzija na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2023

Visoki predstavnik EU Žozep Borel i specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak pozvali su danas tokom razgovara u Bratislavi sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem na smirivanje tenzija na severu Kosova i traženje rešenja putem dijaloga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.