Borelj: Ruske sankcije nas neće zaustaviti da podržavamo ljudska prava i demokratiju

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2021, 09:48

Borelj: Ruske sankcije nas neće zaustaviti da podržavamo ljudska prava i demokratiju

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je da sankcije koje je Rusija uvela protiv pojedinih evropskih zvaničnika neće zaustaviti Evropsku uniju da poziva na odgovornost one koji su odgovorni za kršenje ljudskih prava. „Ruske sankcije nas neće zaustaviti da podržavamo ljudska prava, demokratiju i međunarodna prava, kao i da pozivamo na odgovornost one koji su odgovorni za njihovo kršenje“, navodi se u saopštenju. Borelj je takođe osudio odluku Moskve da zabrani ulazak u zemlju za osmoro građana Evrposke unije i izrazio solidarnost sa njima.    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Le drijan: Od Rusije očekujem odgovorno ponašanje

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2021

Francuski šef diplomatije Žan Iv Le Drijan izjavio je da "kategorički osuđuje" sankcije koje je Rusija uvela kao recipročne mere pojedinim evropskim zvaničnicima, uključujući i francuskom poslaniku. „Kategorički osuđujem mere koje je Rusija preduzela. Izražavam svima solidarnost koji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.