Izvor: RTS, 15.Jun.2021, 09:13

Borelj: Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izrazio je zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.
Žozep Borelj je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da dijalog nije lak, ali da je neophodan za budućnost dve strane, i naglasio da se on odvija u trenutku posete američkog predsednika Džoa Bajdena Evropskoj uniji.

"Zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je čekati u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Podstičem obe strane da nastave dijalog bez odlaganja i da se usredsrede na rezultate uprkos svim poteškoćama. Dijalog neće biti lak, ali proces je neophodan za ljude na Kosovu i u Srbiji", rekao je Borelj.
On je na konferenciji za medije pre sastanka izrazio zadovoljstvo što se sastanci u okviru dijaloga održavaju u isto vreme kada i susreti EU sa američkim predsednikom Bajdenom.
"Danas ćemo zajedno sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom organizovati novi sastanak na visokom nivou u dijalogu Beograda i Prištine. Srećan sam što se to dešava u isto vreme kada se EU sastaje sa američkim predsednikom Bajdenom", naglasio je evropski zvaničnik.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DIJALOG BEZ ODLAGANJA Predstavnik EU Borelj o pregovorima Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 15.Jun.2021

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Đuzep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Nastavak na Blic...

Borrell: Iskoristimo novi momentum u Evropi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2021

Uoči nove runde dijaloga Kosova i Srbije šef evropske diplomatije Josep Borrell izrazio je zadovoljstvo što se održava u isto vrijeme sa sastankom Evropske unije i američkog predsjednika Joea Biden, te pružio podršku dolasku do rezultata uprkos poteškoćama koje se nalaze na tom putu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Lajčak o sastanku Vučića i Kurtija: Nije bio lak, ali važno je da se desio

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2021

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija da sastanak nije bio lak, ali da je važno da se desio.

Nastavak na N1 televizija...

"BESMISLENO JER KOSOVO NIJE DRŽAVA" Analitičari o Kurtijevim predlozima u Briselu: Nije spreman da razgovara, želi samo PRIZNANJE

Izvor: Blic, 15.Jun.2021

Nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u Briselu, ne prestaju da pristižu reakcije političara sa obe stran, ali i političkih analitičara.

Nastavak na Blic...

Borelj: Moramo da obuzdavamo uticaj Rusije i dezinformacije

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2021, 08:49

Nova spoljnopolitička strategija Evropske unije prema Rusiji biće zasnovana na tri principa: odbijanje, obuzdavanje i saradnja, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borelj. „Moramo istovremeno da odbijamo, obuzdavavamo i sarađujemo“, rekao je Borelj. Borelj je tu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.