Izvor: RTS, 16.Jul.2020, 16:44

Borelj: Od Beograda i Prištine očekujem duh kompromisa i pragmatizma

Šef diplomatije EU i glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Žosep Borelj kaže da od Beograda i Prištine očekuje da obnovljenom dijalogu u Briselu pristupe u duhu kompromisa i pragmatizma sa evropskom budućnošću.
"Predsednik Srbije i premijer Kosova su danas sa nama u Briselu na prvom fizičkom sastanku. Sastajući se drugi put za nedelju dana, dva lidera pokazuju svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čvrstu posvećenost dijalogu kome posreduje EU", poručio je Borelj.

Pred početak današnjih razgovora Beograda i Prištine u Briselu, Žosep Borelj naglašava da je zadovoljan činjenicom da se nakon četiri dana od video-konferencije održava i prvi fizički sastanak lidera Beograda i Prištine nakon "vrlo duge pauze" u dijalogu o normalizaciji odnosa.
"Očekujem danas konstruktivne razgovore o prvim elementima naših razgovora koji će doprineti sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", poručio je Borelj.
Šef diplomatije EU naglašava i svoje zadovoljstvo činjenicom da je EU ponovo preuzela kormilo procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Borel: Od Beograda i Prištine očekujem duh kompromisa i pragmatizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020

Šef diplomatije EU i glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine ŽŽosep Borel kažže da od Beograda i Prištine očekuje da obnovljenom dijalogu u Briselu pristupe u duhu kompromisa i pragmatizma sa EU budućnošću za zemlju i građane na umu..."Predsednik Srbije i premijer Kosova su danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.