Borel odgovorio Tačiju

Izvor: B92, 27.Maj.2020, 20:12

Borel odgovorio Tačiju

Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da je budućnost celog Zapadnog Balkana u EU, ali da se na tom putu ne može preskočiti dijalog Beograda i Prištine.

Borel se oglasio dan nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da neće da učestvuje u dijalogu BG i PR ukoliko ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak.

”Budućnost celog Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo, je evropska. EU je opredeljena da ih podrži na svakom koraku njihovog puta. Ali da bi evropska budućnost postala stvarnost za narod ne može se zaobići dijalog kome posreduje EU”, napisao je Borel na svom nalogu na Tviteru.

Ovu poruku šefa diplomatije EU preneo je na svom profilu i specijalni predstavnik EU za dijalog i Zapadni Balkan Miroslav Lajčak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.