Borel: Nema evropske budućnosti Beograda i Prištine bez dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 19:42

Borel: Nema evropske budućnosti Beograda i Prištine bez dijaloga

Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da je budućnost celog Zapadnog Balkana u EU, ali da se na tom putu ne može preskočiti dijalog Beograda i Prištine koji se odivija pod pokroviteljstvom EU.

”Budućnost celog Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju i Kosovo, je evropska. EU je opredeljena da ih podrži na svakom koraku njihovog puta. Ali da bi evropska budućnost postala stvarnost za narod ne može se zaobići dijalog kome posreduje EU”, napisao je Borel na svom Tviter nalogu.

Ovu poruku šefa diplomatije EU preneo je na svom profilu i specijalni predstavnik EU za dijalog i Zapadni Balkan Miroslav Ljačak.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borel: Nema evropske budućnosti Beograda i Prištine bez dijaloga

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2020

BRISEL - Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da je budućnost cijelog zapadnog Balkana u EU, ali da se na tom putu ne može preskočiti dijalog Beograda i Prištine koji se odovija pod pokroviteljstvom EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Borelj: Nema evropske budućnosti Beograda i Prištine bez dijaloga

Izvor: Blic, 27.Maj.2020

Šef diplomatije EU Đuzep Borelj kaže da je budućnost celog Zapadnog Balkana u EU, ali da se na tom putu ne može preskočiti dijalog Beograda i Prištine koji se odovija pod poroviteljstvom EU.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.