Bisljimi: Ne bi trebalo raspisivati izbore na severu dok EU ne povuče kaznene mere

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jul.2023, 16:52

Bisljimi: Ne bi trebalo raspisivati izbore na severu dok EU ne povuče kaznene mere

Zamenik premijera Kosova Besnik (Bislimi) Bisljimi je ocenio da ne bi trebalo raspisivati vanredne izbore u opštinama sa srpskom većinom na severu dok Evropska unija ne ukine kaznene mere. Bisljimi je 24. jula u razgovoru s novinarima u Prištini, rekao da očekuje saopštenje EU o ukidanju mera prema Kosovu, a nakon što je u Bratislavi postignut dogovor o deeskalaciji situacije na severu. EU je krajem juna uvela mere protiv Kosova zbog ignorisanja poziva da preduzme korake ka smirivanju...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Bisljimi: Nove izbore na severu raspisati tek kada EU ukine kaznene mere

Izvor: Blic, 25.Jul.2023, 01:06

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi rekao je danas da takozvano Kosovo ne bi trebalo da raspisuje izbore na severu, dok se ne uklone kaznene mere koje je uvela Evropska unija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.