Bisera Turković: Otcepljenje Republike Srpske već počelo, Rusija pretnja

Izvor: Beta, 29.Maj.2022, 14:37

Bisera Turković: Otcepljenje Republike Srpske već počelo, Rusija pretnja

Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković ocenila je za italijanski list "Korijere dela sera" da je otcepljenje Republike Srpske "već počelo" i istakla da postoji pretnja od uticaja Rusije na Balkanu."U Bosni i Hercegovini je otcepljenje Republike Srpske već počelo, a Evropska unija ima jednostavan metod, što malo košta, da učini kako Balkan ne bi potpao pod ruski uticaj, a to je da neodložno prihvati kandidaturu BiH za članstvo", izjavila je Turković.Ona je navela da "Srbija mora da se opredeli izmedju Brisela i Moskve" i da je zabrinuta, jer "Moskva želi da postane velika kao nekad". Ona je rekla da se Rusija "bez sumnje neće zaustaviti", da neće krenuti "samo na Moldaviju i Pridnjestrovlje", već i na Balkan."Srbija mora odlučiti da li će biti s EU ili s Moskvom, a oni žele da postanu deo EU dok istovremeno održavaju snažne veze s Rusijom", rekla je Turković.Ona je dodala da BiH ne zna kako će se Srbija ponašati u budućnosti i da misli da je trenutak da se donese odluka kuda će "Zapadni Balkan ići", što zavisi i od Zapadnog Balkana i od Evropske unije.U vezi sa potencijalnim otcepljenjem Republike Srpske, Turković je ocenila da kad "donesene odluke Republike Srpske idu ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Turković: Otcepljenje Republike Srpske u BiH već je počelo

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2022

Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković ocenila je za italijanski list "Korijere dela sera" da je otcepljenje Republike Srpske "već počelo" i da postoji pretnja od uticaja Rusije na Balkanu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.