Bilt: Prevazići krizu i pojačati dijalog BG i PR

Izvor: B92, 29.Mar.2018, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilt: Prevazići krizu i pojačati dijalog BG i PR

Kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne odnose (ECFR) izjavio je da je potrebno hitno prevazići sadašnju krizu i pojačati dijalog Beograda i Prištine.

"EU i ostali moraju pojačati svoje napore da poguraju region napred. Uvek (postoji) rizik od njegovog vraćanja starim navikama", napisao je bivši švedski premijer na svom Tviter nalogu nakon kratkog današnjeg boravka u Beogradu.

Bilt se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom dana sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

"Put napred ka EU članstvu. Prevazići bilateralne sporove. Otvoriti se ka jačem rastu", napisao je Bilt posle susreta sa Vučićem.

Posle razgovora sa srpskom premijerkom, Bilt je naveo da su razgledali stare zastave Srbije, ali da je samo zastava EU ona koja vodi napred.

On je ocenio da je poseta Evropskog saveta za spoljne odnose (ECFR) Beogradu bila kratka ali produktivna, u ovim teškim danima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bilt: Prevazići krizu i pojačati dijalog Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 29.Mar.2018

Kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne odnose (ECFR), bivši švedski premijer Karl Bilt, izjavio je da je potrebno hitno prevazići sadašnju krizu i pojačati dijalog Beograda i Prištine. . "EU i ostali moraju pojačati...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.