Izvor: Glas javnosti, 01.Mar.2010, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH predaje kandidaturu za EU

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Sven Alkalaj najavio je da će BiH krajem godine podneti molbu za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Alkalaj je u nedelju u Briselu, gde je razgovarao sa komesarom za proširenje EU Štefanom Fileom, istakao da BiH ne može sebi dozvoliti dalja kašnjenja na putu prema EU.

- Želimo do kraja ove godine da podnesemo zahtev da nam se dodeli kandidatura, jer nam to omogućava nastavak reformi. Ako to ne uspemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << gubimo dodatne dve godine. Trebalo bi da, u dogovoru s Evropskom komisijom, odradimo potrebne uslove, odgovorimo na par hiljada pitanja upitnika i predamo aplikaciju do kraja 2010 - rekao je Alkalaj i dodao da je već izgubljeno oko godinu i po dana na putu prema integracijama

File generalno ima sluha za BiH i želi je što pre videti u Evropskoj uniji, rekao je Alkalaj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.