Izvor: Radio 021, 25.Jul.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnije: Neprihvatljivi zahtevi Džonsona o Bregzitu

Zahtevi za izmenu sporazuma o razlazu koje je pomenuo novi britanski premijer Boris Džonson su neprihvalljivi i Evropska unija (EU) treba da se pripremi za izlazak Velike Britanije iz članstva bez dogovora, upozorio je evropski pregovarač za Bregzit Mišel Barnije.

Džonson je rekao da, ukoliko sporazum treba da bude zaključen, iz njega treba ukloniti odredbu o "bekstopu" - "bezbednosnoj mreži" propisa, odnosno "tvrdu granicu" s Irskom, da se posle Bregzita ne bi prekinule >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << privredne veze Velike Britanije s njom, a putovanja otežala.

Međutim, Barnije je u dopisu članicama EU naveo da je "to očigledno neprihvatljivo". Dodao je da "agresivna retorika" novog premijera u Londonu koji daje prednost Bregzitu bez dogovora - što "nikada neće biti izbor Unije", znači da EU treba da se pripremi i za takvu mogućnost.

Novi britanski premijer je izjavio da bi više voleo da Velika Britanija napusti EU sa sporazumom, ali su odredbe sporazuma o razlazu koji je Tereza Mej zaključila sa Evropskom unijom "neprihvatljive", te ih je i britanski Parlament odbacio.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.