Barnije: Neprihvatljivi zahtevi Džonsona o Bregzitu

Zahtevi za izmenu sporazuma o razlazu koje je pomenuo novi britanski premijer Boris Džonson su neprihvalljivi i Evropska unija (EU) treba da se pripremi za izlazak Velike Britanije iz članstva bez dogovora, upozorio je evropski pregovarač za Bregzit Mišel Barnije.
Barnije: Neprihvatljivi zahtevi Džonsona o Bregzitu
Foto: Pixabay
Džonson je rekao da, ukoliko sporazum treba da bude zaključen, iz njega treba ukloniti odredbu o "bekstopu" - "bezbednosnoj mreži" propisa, odnosno "tvrdu granicu" s Irskom, da se posle Bregzita ne bi prekinule privredne veze Velike Britanije s njom, a putovanja otežala.
 
Međutim, Barnije je u dopisu članicama EU naveo da je "to očigledno neprihvatljivo". Dodao je da "agresivna retorika" novog premijera u Londonu koji daje prednost Bregzitu bez dogovora - što "nikada neće biti izbor Unije", znači da EU treba da se pripremi i za takvu mogućnost.
 
Novi britanski premijer je izjavio da bi više voleo da Velika Britanija napusti EU sa sporazumom, ali su odredbe sporazuma o razlazu koji je Tereza Mej zaključila sa Evropskom unijom "neprihvatljive", te ih je i britanski Parlament odbacio.
  • USA prcija

    25.07.2019 23:19
    Nikada nisu bili Evropa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet