Bajac predstavio Hamam u Berlinu

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajac predstavio "Hamam" u Berlinu

Pisac Vladislav Bajac nedavno je gostovao u „Evropskoj kući" u Berlinu, gde je predstavio nemačko izdanje svog romana „Hamam Balkanija".

Razgovor je vodio direktor „Književne radionice Berlin" dr Tomas Volfart. Bajac je bio prvi pisac iz Srbije koji gostuje u okviru programa „Evropa čita" koji su do sada bili namenjeni isključivo autorima iz zemalja Evropske unije.

Književnoj večeri prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i novinari. Veliku pažnju privukao je analitičan tekst o „Hamamu Balkanija" objavljen u „Berliner Cajtungu", u kome se zaključuje da je reč o „prekrasnoj knjizi, modernoj, a tako punoj istorije".

U razgovoru su učestvovali predstavnici Evropske komisije, diplomate, kao i nemački izdavač Volker Ditrih. Odlomke iz knjige čitao je predsednik Udruženja književnih prevodilaca Nemačke.

Bajac je u Berlin gostovao po pozivu iz sedišta Evropske komisije u Nemačkoj i kulturnih centara zemalja članica Evropske unije (EUNIK). Roman „Hamam Balkanija" na nemački jezik prevela je Angela Rihter, profesorka slavistike na Univerzitetu u Haleu, a objavila ga je izdavačka kuća „Ditrih Ferlag" iz Berlina.

Nemačko izdanje je četvrto strano izdanje ovog romana, posle bugarskog, hrvatskog i turskog, u toku su prevodi na grčki, makedonski i slovenački jezik, a potpisani su i ugovori za italijansko i norveško izdanje.

Za čitalačku publiku u Srbiji, ovaj roman je objavila izdavačka kuća „Arhipelag", a do sada je štampano pet izdanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajac u Evropskoj kući

Izvor: SEEcult.org, 20.Apr.2011

Pisac Vladislav Bajac gostovao je u “Evropskoj kući” u Berlinu na poziv iz sedišta Evropske komisije u Nemačkoj i kulturnih centara zemalja članica Evropske unije (EUNIK), a publici je predstavio svoj roman “Hamam Balkanija” u prevodu na nemački jezik Angele Rihter, profesorke slavistike...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.