BRNABIĆ IZ BRISELA: POSLATA JASNA PORUKA: Dok Tači i Haradinaj ne povuku odluku, nema dijaloga

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRNABIĆ IZ BRISELA: POSLATA JASNA PORUKA: Dok Tači i Haradinaj ne povuku odluku, nema dijaloga

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zadovoljstvo zbog toga što je EU direktno i nedvomisleno pozvala Prištinu da ukine takse, uz poruku da je to kršenje S SP i Cefta sporazuma i protiv evropskih vrednosti

Brnabić je u izjavi novinarima u Briselu posle Saveta za sprovođenje ŠP, rekla i da dijalog Beograda i Prištine ne može da se nastavi, niti EU očekuje da se nastavi, dok Priština ne povuče tu odluku.

- Očekujemo da EU >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pojača svoj pritisak na Prištinu - rekla je predsednica vlade.

Američka novinska agencija: Rastu tenzije između NATO, EU i Prištine

Brnabić je podsetila i na pismo koje su Mogerini i komesari Malstrom i Han poslali Prištini, navodeći da se iste poruke čuju i od NATO što se tiče bezbednosti na KiM.

Prema njenim rečima, Srbija je pohvaljena za razumno ponašanje i toleranciju.

- Pozvali su nas da nastavimo sa takvim ponašanjem, koje je teško, ali u najboljem interesu i Srbije i regiona. I dalje ćemo se truditi da pozivamo na evropske vrednosti, na saradnju i da se vratimo dijalogu u interesu bolje i drugačije budućnosti regiona - rekla je Brnabić.

MILOGORCI PRODANE DUŠE! Crnogorski ministar: Svaka država treba da ima pravo na vojsku, pa i KOSOVO!

I have started my visit to Brussels with meeting @FedericaMog . Full EU membership is our strategic foreign policy goal - there is no Plan B for Serbia. We remain committed to peace and stability in the region. This is a prerequisite for the progress of the entire region. pic.twitter.com/aNJtrIiI3R

— Aна Брнабић (@SerbianPM) December 18, 2018

Ona je navela da je sastanak Saveta bio dobar, kao i prethodno sastanak sa Federikom Mogerini, a da je ključna tema, pored taksi, bila i transformacija KBS u tzv. vojsku Kosova.

- Istakla sam da to trenutno predstavlja najveću pretnju regionalnoj bezbednosti i miru - rekla je premijerka.

Brnabić se sastala i sa potpredsednikom EK Jirkiem Katainenaom, s kojim je razgovarala pre svega o ekonomskim temama. Kako je rekla, očekuje da on poseti Srbiju u skorije vreme.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.