BORELJ UPUTIO PRETNJU PRIŠTINI: Nećemo tolerisati hapšenje Srba i slanje KBS na sever KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 19:20

BORELJ UPUTIO "PRETNJU" PRIŠTINI: "Nećemo tolerisati hapšenje Srba i slanje KBS na sever KiM"

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj poručio je da su u Uniji veoma uznemireni zbog situacije na severu Kosova, jer se eskalacija, i pored jučerašnjeg sastanka, nastavlja, što se neće tolerisati.

- Veoma smo uznemireni zbog situacije na severu Kosova - hapšenja kosovskih Srba bez zakonske osnove i marš Kosovskih bezbednosnih snaga kroz Južnu Mitrovicu, praćeno teškom retorikom iz Srbije - napisao je Borelj na Tviteru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dodao:

- Uprkos jučerašnjem kriznom sastanku, eskalacija se nastavlja i postaje opasna. Nećemo to tolerisati - završio je šef evropske diplomatije.

Podsetimo, novo hapšenje desilo se u Severnoj Mitrovici, a kako se saznaje, specijalne jedinice tzv. kosovske policije privele su danas muškarca N. O. koji radi u lokalnom komunalnom preduzeću.

Hapšenje se dogodilo u blizini autobuske stanice, kad su specijalci tzv. kosovske policije u oklopnim vozilima opkolili i zatim priveli muškarca N. O. Za sada nije poznat razlog njegovog hapšenja.

Od dolaska albanskih gradonačelnika u opštine na severu KiM, uhapšeno je osmoro Srba, a meštani Gračanice i Raniluga juče su protestovali zbog hapšenja Dragiše Milovanovića.

Protesti ispred opštinskih zgrada u Leposaviću, Zvečanu i Zubin Potoku ušli su u 26. dan kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog prisustva kosovskih specijalaca, nametanja nelegitimnih albanskih gradonačelnika i neosnovanih hapšenja sunarodnika koja su se dogodila u proteklim nedeljama
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Borelj: Situacija na severu Kosova i Metohije uznemirujuća, opasne eskalacije nećemo tolerisati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2023

Visoki izaslanik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je danas da je veoma uznemiren zbog situacije na severu KiM i poručio da EU neće tolerisati to što se, upkos održanim kriznim sastancima, eskalacije nastavljaju i postaju opasne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.