BNV zatražilo od EU zaštitu prava zbog odbijanja RTS-a da osnuje redakciju na bosanskom

Izvor: Danas, 02.Jul.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BNV zatražilo od EU zaštitu prava zbog odbijanja RTS-a da osnuje redakciju na bosanskom

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) saopštilo je danas da je predstavnicima Evropske unije i drugim međunarodnim institucijama i organizacijama povodom odbijanja Radio-televizije Srbije (RTS) da osnuje redakciju na bosanskom jeziku uputilo zahtev "da zaštite prava bošnjačkog naroda u Sandžaku i Srbiji". Članak BNV zatražilo od EU zaštitu prava zbog odbijanja RTS-a da osnuje redakciju na bosanskom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

BNV: RTS dikriminiše Bošnjake u Srbiji

Izvor: SandzakPress.net, 03.Jul.2019, 13:15

Javni servis (RTS) negira jezik Bošnjaka u Srbiji i odbija osnivanje redakcije na bosanskom jeziku, ocijenilo je danas Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) sa sjedištem u Novom Pazaru. BNV je medijima dostavilo kopiju pisma šefu Delegacije EU Semu Fabriciju u kojem traži “zaštitu Ustavom, zakonom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.