BIĆE TO DIVNO TAKMIĆENJE SA DVA KLUBA Čeferin se smeje Realu i Barsi

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 16:31

"BIĆE TO DIVNO TAKMIĆENJE SA DVA KLUBA" Čeferin se smeje Realu i Barsi

Najavljuje fijasko.

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin, izjavio je da nije siguran da Barselona i Real znaju šta rade u vezi sa Superligom, navodeći da fudbal nije na prodaju.

Sud pravde Evropske unije saopštio je ranije danas da su Evropska fudbalska unija (UEFA) i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zloupotrebile dominantan položaj, blokirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretnjom sankcijama stvaranje alternativnog turnira, Superlige, prenosi Rojters.

Evropsku Superligu zatvorenog tipa u aprilu 2021. pokušalo je da osnuje 12 klubova, ali je taj plan propao za 48 sati. Od projekta još nisu odustali Real Madrid i Barselona.

- Mogu da prave šta im je volja. Nadam se da će imati divno takmičenje sa samo dva kluba. Smejem se. Ovaj sistem koji su predstavili danas je čak i bliži onom koji je prezentovan 2021. godine i koji je odbačen od strane svih u fudbalu - istakao je Čeferin, prenosi Skajsport.

Dodaje da je odluka suda u osnovi pozitivna i da ne implicira mogućnost osnivanja spornog takmičenja.

- Odluku vidimo kao priliku da poboljšamo neka pravila. Fudbal ostaje ujedinjen i otuda sve zainteresovane strane govore zajednički. Postoji jak kontrast između saopštenja Evropskog suda i same presude. Presuda je stvarno pozitivna. Nisam siguran da Real i Barselona znaju šta rade. Fudbal nije na prodaju - zaključio je Čeferin.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Čeferin o osnivanju Superlige Evrope: Nadam se da će imati predivno takmičenje sa samo dva kluba

Izvor: Danas, 21.Dec.2023

UEFA se oglasila nakon današnje presude Suda pravde Evropske unije (TJUE) u vezi sa Superligom Evrope.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.