BEOGRAD MORA... Sramna izjava Rame o barikadama na severu KiM - uputio apel EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022, 17:46

"BEOGRAD MORA..." Sramna izjava Rame o barikadama na severu KiM - uputio apel EU

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da je kažnjiv svaki napad na Euleks i svaki akt nasilja nad kosovskom policijom, kao i da barikade na severu Kosova protivreče "svakom zakonu i svakom duhu dijaloga".

- Ponovna pojava barikada na severu Kosova protivreči svakom zakonu i svakom duhu dijaloga i ne samo da ništa ne rešava, već sve dodatno komplikuje - naveo je Rama.

Rama je ocenio da je odlaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbora od strane predsednice Kosova "sadržajan signal", na koji, kako je naveo, visoke vlasti Beograda moraju da odgovore istim duhom i osećanjem odgovornosti i da ne dozvoljavaju dalju eskalaciju destabilizujućih akata.

- Beograd mora da izvrši uticaj na Srbe severa Kosova, ne opravdavajući njihove postupke, bez obzira na razloge! O razlozima se raspravlja, oni se ne koriste kao oružje protiv policije niti kao barikada protiv pravnog poretka, EU treba hitno da sazove dijalog - poručio je Rama.

Sulmet mbi @EULEXKosovo janë të dënueshme pa asnjë ekuivok ashtu siç është i dënueshëm çdo akt dhune ndaj policisë së Kosovës. Rishfaqja e barrikadave në Veri të Kosovës,bie ndesh me çdo ligj e çdo frymë dialogu e jo vetëm nuk zgjidh asgjë,po përkundrazi komplikon më tej çdo gjë!

— Edi Rama (@ediramaal) December 11, 2022
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.