BEČKA ŠKOLA: Na prijemu u Vučićevu čast 700 zvanica srpske dijaspore

Izvor: Kurir, 29.Jan.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEČKA ŠKOLA: Na prijemu u Vučićevu čast 700 zvanica srpske dijaspore

Aleksandre, čestitam ti na svemu što si do sada uradio u Srbiji, pogotovo na putu ka Evropskoj uniji, što je Srbiju učinilo partnerom od poverenja, naglasio je Sebastijan Kurc

BEČ - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ‎prisustvovao je prijemu koji je u njegovu čast organizovao ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc. Prijemu je prisustvovalo i oko 700 zvanica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz srpske dijaspore, što je do sada najveći bilateralni prijem koji je organizovan u Beču.

Obraćajući se prisutnima premijer Vučić zahvalio je Sebastijanu Kurcu na organizaciji prijema i istakao da naši ljudi, gde god da se nalaze, ipak najviše vole svoju otadžbinu.

„Austrija je naš najveći trgovinski partner. Ne obećavam vam bog zna šta, nemamo mi tih mogućnosti, u vremenima kada sprovodimo teške reforme, ali imamo odlučnost i posvećenost da napravimo nešto od naše zemlje. Od naših austrijskih domaćina mogli smo da naučimo da radimo vrednije i posvećenije“, izjavio je premijer Vučić.

Ministar Kurc je ‎pozdravljajući prisutne naglasio da su veze Srbije i Austrije, pored ekonomskih i istorijskih, pre svega ljudske veze.

„Naše dve zemlje su povezane. Ja već dve godine radim na integracijama i upravo ljudi koji su došli iz Srbije pokazuju kako brzo mogu da se integrišu. Imamo puno mladih ljudi koji ovde uče škole i koji imaju prednost, jer su odrasli u multikulturalnoj, ali i višejezičnoj sredini.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kurc: Aleksandre, čestitam ti na svemu!

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 10:17

Premijer Aleksandar Vučić prisustvao je sinoć u Beču prijemu koju je u njegov čast organizovao austrijski šef diplomatie Sebastijan Kurc...Prijemu je prisustvovalo i oko 700 zvanica iz srpske dijaspore, što je do sada najveći bilateralni prijem koji je organizovan u Beču...Vučić se zahvalio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.