Austrija otvara granicu s Italijom, ali ne prima putnike iz Švedske i Španije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2020, 13:44

Austrija otvara granicu s Italijom, ali ne prima putnike iz Švedske i Španije

Austrija će 16. juna otvoriti granicu sa Italijom koja je zatvorena od marta zbog pandemije koronavirusa, saopštila je danas vlada koja će ukinuti kontrole za državljane većine zemalja EU, ali ne i Švedske i Španije.

"Da, otvaramo granicu. Da, biće moguće putovati na primer u Italiju, Grčku, Hrvatsku", izjavio je na konferenciji za novinare šef italijanske diplomatije Aleksandar Šalenberg.

Austrija je formirala listu od 31 zemlje sa kojom će 16. juna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << biti vraćena sloboda putovanja. Na toj listi nisu, međutim, Švedska, Španija, Portugal i Velika Britanija, pa će državljanima tih zemalja biti potreban negativan test na koronavirus ili će ići u izolaciju od 14 dana.

Austrija je prva zemlja EU koja je 10. marta obustavila slobodu kretanja sa susednom Italijom koja je tada bila žarište epidemije koronavirusa u Evropi.

Austrijska vlada pozdravila je "veliki posao" koji su Italijani sproveli u zaustavljanju pandemije o čemu svedoči jasan pad broja zaraženih od početka meseca, ocenjuje zvaničan Beč. Austrija je, međutim, zadržala "upozorenje" za putovanja u italijansku provinciju Lombardiju sa kojom za sada još neće uspostaviti avio saobraćaj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.