Apel civilnog društva EU, SAD, NATO:  Neuspešna konsolidacija Balkana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Maj.2021, 16:32

Apel civilnog društva EU, SAD, NATO: Neuspešna konsolidacija Balkana

Predstavnici civilnog društva država Zapadnog Balkana uputili su apel Evropskoj uniji (EU), Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i vladama zemalja članica NATO-a, pozivajući ih da "preduprede negativnu dinamiku" na Zapadnom Balkanu, "koja potencijalno vodi u nasilje". "Odnos većine zapadnih vlada bio je sve do 2018. godine u potpunosti u skladu sa idealom 'celovite, slobodne i mirne Evrope', koji je podrazumevao i stav da dalja promena granica ili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Apel regionalnog civilnog društva EU, SAD i NATO vladama

Izvor: Danas, 03.Maj.2021

Predstavnici regionalnog civilnog društva i akademske zajednice uputili su apel EU, SAD i NATO vladama, ističući da treba da se suoče sa "neuspešnom konsolidacijom balkanskih zemalja".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.