Amerika i EU direktno optužene zbog situacije na KiM

Izvor: B92, 27.Maj.2023, 14:14

Amerika i EU direktno optužene zbog situacije na KiM

Rusija odlučno osuđuje provokativne korake Prištine koji su situaciju na Kosovu i Metohiji doveli na ivicu "vruće faze".

To je izjavila danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je istakla da odgovornost za antisrpske provokacije snose SAD i Evropska unija, prenosi TASS.

"Odlučno osuđujemo provokativne korake Prištine koji su situaciju doveli na ivicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vruće faze, ugrožavajući bezbednost čitavog regiona Balkana. Odgovornost za to je u potpunosti na SAD i EU", poručila je Zaharova.

Prema njenim rečima, oni nisu učinili ništa da vrh kosovskih Albanaca "prizovu pameti" i natera ih da ispune svoje obaveze prema Briselskim sporazumima iz 2013. i 2015.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaharova: Rusija osuđuje provokacije Prištine kojim ugrožava bezbednost Balkana

Izvor: Danas, 27.Maj.2023

Rusija odlučno osuđuje provokativne poteze Prištine koji su situaciju na Kosovu doveli na ivicu "vruće faze", izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.