Ambasador SAD u Nišu: Srbiju očekuje budućnost u Evropskoj uniji

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jun.2022, 08:29

Ambasador SAD u Nišu: Srbiju očekuje budućnost u Evropskoj uniji

O značaju istorije Niša, ali i samog grada govorio je tokom obilaska njegovih institucija novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil. Istakao je da budućnost Srbije neće biti kao prošlost i poručio da se ona nalazi na evropskom putu.

Ambasador Hil je obišao ustanove koje su renovirane i opremljene donacijama Evropske komande američke vojske, a posetio je i Gradsku kuću, gde je govorio o značaju Niša.

Ovaj grad je veoma značajan za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << savremenu Srbiju, kao i za budućnost Srbije. Takođe, ima izvanredno bogatu istoriju koja predstavlja neverovatno dobro polazište za dalji razvoj i napredovanje. Pogotovo želim da istaknem i doprinos Evropske komande američke vojske koja je pomogla da se projekti realizuju. Takođe bih da istaknem opredeljenost da nastavimo ovakvu saradnju i ubuduće - rekao je Hil.

Pomenuo je budućnost Niša i Srbije i poručio da ona neće biti ista kao i prošlost.

Svakako budućnost neće biti ista kao prošlost. Ne bih rekao da će se ovde roditi još neki rimski car, ali Srbiju očekuje budućnost u Evropskoj uniji, to je njen cilj i verujem da će ona tamo i stići - istakao je ambasador.

Podsetimo, Hil je posetio i srednju školu u Svrljigu, koja je renovirana uz pomoć donacija Ambasade SAD, a dočekan je uz pogaču i so.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.