Izvor: JUGpress.com, 27.Jun.2022, 19:13

Hil posetio i Kliniku za kardiohirurgiju

NIŠ

Ambasador Kristofer Hil je tokom jednodenvnog boravka u Nišu posetio i Klinuku za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš i zajedno sa direktorom Klinike profesorom dr Draganom Milićem kao i članovima Kluba srpsko-američkog prijateljstva, obišao laboratorije koje su opremljene najsavremenijom opremom ne samo u Srbiji već i na Balkanu pa i u ovom delu Evrope a zahvaljujući donacije EUCOM-a.

         „Danas smo mnogo toga videli ali ništa  tako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zadivljujuće kao što je Klinika za kardiohirurgiju. Ponosan sam na to što je Komanda američke vojske uradila da ovde dovede najsavremeniju opremu kojom se spašavaju životi mnogih pacijenata na njihovu ali i na radost njihovih porodica“, kazao je nakon obilaska Klinike ambasador SAD-a Kristofer Hil.

       Prema rečima profesora dr Dragana Milića donacije EUCOM-a u vrednosti su od nekoliko  miliona dolara.

       „Preciznijem,donacije od tri miliona dolara doprinele su da dobijemo apsolutno najbolje laboratorije i apsolutno najbolju opremu koja nam omogućava da operišemo na hiljade naših pacijenata. Koliko je  ta oprema važna govori i činjenica da smo na Klinici od početka  godine operisali 154 srčana bolesnika od kojih je umro samo jedan. Stopa smrtnosti od 0,66 posto govori sve o kvalitetu naše klinike“, kazao je dr Milić.

      Prvi čovek Klinike za kardiohirurgiju je istako da klinika ne bi nikada postigla i imala ovakve rezultate da nije bilo podrške SAD-a i njihove vojske i zbog toga im se najiskrenije zahvalio na podršci.

          Zahvaljujući opremi koju je donirala Evropska komanda američke vojske Klinika za kardiohirurgiju je opremila i Banku krvi jedinstvenu laboratoriju na Balkanu zahvaljujući kojoj je krv uvek dostupna pacijentima koji su podvrgnuti operacijama kao i svi krvi derivati, a iz donacija su opremljene još dve laboratorije od kojih se jedna nalazi na Klinici a druga na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Evropska komanda američke vojske donirala oko tri miliona dolara za niške ustanove

Izvor: Danas, 28.Jun.2022, 10:25

Evropska komanda Vojske SAD donirala je u poslednjih nekoliko godina oko tri miliona dolara za renoviranje i opremanje zdravstvenih i socijalnih ustanova u Nišu i okolini, potvrdio je Dragan Milić, predsednik Kluba srpsko- američkog prijateljstva i direktor niške Klinike za kardiohirurgiju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.