Ambasador SAD: Nema potrebe da se Vučić oseća izdanim

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD: Nema potrebe da se Vučić oseća izdanim

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot prokomentarisao je spor oko samita zemalja Evropske unije i Zapadnog Balkana koji treba da bude održan u Sofiji.

Španija, Rumunija i Kipar su najavili da neće učestvovati u zvaničnom delu samita, ukoliko tu budu prisutni i kosovski predstavnici.

- Taj samit je važan za proces evropskih integracija i trebalo bi svi da učestvuju. Nadam se da će svi biti tamo - rekao je Skot.

On je govorio i o "pravno obavezujućem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sporazumu" Beograda i Prištine.

- Mogu da zamislim da se taj sporazum potpiše do kraja ove godine, ako sve strane budu posvećene dijalogu - istakao je Skot.

Američki ambasador je prokomentarisao i seriju izjava visokih zvaničnika da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić oseća izdano od zapadnih partnera.

- Nema potrebe za tim, mi smo partneri i sa Kosovom i sa Srbijom - naveo je Skot.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Skot: Ne dozvoliti da politička pitanja utiču na Samit u Sofiji

Izvor: RTS, 03.Apr.2018

Ambasador SAD Kajl Skot smatra da ne bi trebalo dozvoliti da politička pitanja negativno utiču na predstojeći Samit EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, kao i na novu strategiju Unije za proširenje. . Kajl Skot je novinarima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.